INFO Oriflame Romania

 
Ce este Vânzarea Directă ?
 • Conform definiţiei WFDSA (World Federation of Direct Selling Associations), vânzarea directă este promovarea şi vânzarea de produse şi servicii direct către client într-un loc de desfacere nepermanent.
 • Consultanţii de vânzări independenţi, neretribuiţi, reprezintă compania şi obţin un comision în funcţie de volumul vânzărilor. Adesea, consultanţii de vânzari îşi formează propria organizaţie prin recrutarea unei echipe formată din alţi distribuitori independenţi, care procedează în acelaşi mod; ca urmare, întreaga organizaţie se extinde.
• De unde ştiu că Oriflame nu este o schemă piramidală?
 • Schemele piramidale încearcă să obţină (rapid) bani de la tine. Companiile MLM caută să facă bani cu tine pe măsură ce tu îţi dezvolţi afacerea de a vinde produse clienţilor. Verifică cu atenţie înainte de a semna contractul cu o companie.Pentru început încearcă să răspunzi la următoarele întrebări:
  1. Există riscul unei pierderi financiare prin aderarea la compania respectivă?
   Dacă răspunsul este da, noi spunem “fii prudent.” Ar putea fi totul legal, însă de obicei majoritatea firmelor de vânzare directă nu solicită o investiţie substanţială la începutul activităţii şi nici nu prezintă riscuri de pierderi financiare din această cauză.
  2. Banii pe care urmează să-i câştigaţi provin în principal din vânzarea produselor sau serviciilor către consumatorul final al acelor produse sau servicii?
   Dacă răspunsul la această întrebare este nu, iar banii câştigaţi provin din altă sursă (de exemplu: taxe de recrutare, cumpărare de produse în cantitate mai mare decât e necesar (stocare), vânzări de kituri şi materiale promoţionale adiacente), atunci este vorba despre o afacere piramidală ilegală şi vă sfătuim să nu vă implicaţi. Este foarte simplu. Definiţiile noastre se referă la vânzarea produselor către consultanţii independenţi pentru consumul propriu şi al familiilor lor. Nu este nimic lipsit de etică sau ilegal în a primi o compensaţie în funcţie de consumul propriu şi al familiei tale, atâta timp cât este vorba despre o cantitate rezonabilă şi un preţ pe măsură.
  3. Ai cumpăra produsele companiei dacă nu ai face parte din forţa sa de vânzări?
   Dacă răspunsul este nu, nu ai cumpăra produsele, atunci de ce ai dori să te ocupi de vânzări pentru o companie ale cărei produse nu consideri că merită cumpărate, pentru folosinţa familiei tale sau a prietenilor.
De ce nu suntem magazine?
  • Oriflame foloseşte sistemul de vânzare directă prin intermediul consultanţilor săi, care vă oferă informaţii despre produse şi posibilitatea de a face alegerea corectă.
  • Astfel, puteţi cumpăra produse la preţul de depozit, fără intermediari. Oriflame este un mare magazin virtual. Te aşteaptă 24h/24h.
 De ce nu faceţi mai multă publicitate produselor?
 • Compania noastră foloseşte reclama în mijloacele media normale numai ca o susţinere a activităţii. De fapt, cele 35 de milioane de cataloage editate în fiecare an reprezintă adevăratele mijloace de reclamă pentru consultanţii noştri.
  Filosofia noastră este că cea mai bună publicitate este însuşi consultantul. Investind în crearea unor produse competitive şi răsplătind corespunzător consultanţii pentru că le vând este cea mai bună reclamă pentru companie. Reclama prin viu grai este cea mai convingătoare.
 Ce înseamnă Campanie ?
 • Oriflame are anual 17 campanii, a câte 3 săptămâni fiecare.
 • Fiecare campanie este ilustrată printr-un catalog propriu care cuprinde multe noutăţi, oferte şi reduceri de preţ.
Ce înseamnă Client Final ?
 • Clientul final este consumatorul de produse Oriflame.
  • Avantaj: Beneficiezi de produse de calitate la preţuri accesibile şi primeşti comanda acasă.
  • Dezavantaj: Cumperi produsele de la Consultanţii Oriflame la preţ de catalog, dar sub preţul din piaţă la aceeaşi calitate.
Ce înseamnă Client Direct ?
 • Sunt persoane fizice care cumpără şi folosesc produsele Oriflame direct de la Oriflame, prin intermediul catalogului.
  • Avantaj: Cumperi direct de la Oriflame, beneficiind de o perioadă de creditare de 18 zile şi de discounturile aferente – între 23% şi 40%, în funcţie de valoarea comenzii.
Ce înseamnă Consultant Oriflame ?
 • Sunt vânzători direcţi Oriflame, persoane juridice, rezidenţi ai statului român care, în numele şi pe răspunderea lor, desfăşoară activitatea de distribuţie directă a produselor Oriflame către clienţii finali de pe piaţă, pe baza unui contract încheiat cu Oriflame, Contract de Prestări Servicii şi Comision.
  • Avantaj: Cumperi direct de la Oriflame beneficiind de o perioadă de creditare de 18 zile cu discounturile aferente (între 23% şi 40% – în funcţie de valoarea comenzii). Beneficiezi de comision în funcţie de volumul vânzărilor, de bonusuri şi îţi poţi dezvolta propria afacere prin înscrierea de noi cumpărători direcţi.
Cum devin Client Direct ?
 • Dacă ai 18 ani împliniţi, poţi să te înscrii în Oriflame. Dacă ai 16 ani împliniţi, poţi să te înscrii în Oriflame numai cu acordul părintelui.
  • Ai nevoie de un Sponsor, care să te îndrume şi să îţi dea toate informaţiile necesare pentru început.
Cum câştig bani?
 • Există două căi de a câştiga bani cu Oriflame. În calitate de Consultant comanzi produse la un preţ redus (discount) şi le vinzi clienţilor tăi la preţ de catalog. În plus, îi poţi invita şi pe alţii să ţi se alăture, ceea ce are ca rezultat formarea unei echipe de vânzători şi desigur câştiguri suplimentare.